Wesela

Ośrodek Bryllandia to idealne miejsce na wyprawienie wesela, głównie ze względu na atrakcyjną lokalizację oraz przestronną, klimatyczną salę bankietową. Przyjęcia weselne na terenie naszego obiektu trafiają w gusta nawet najbardziej wymagających gości. Dopasowujemy dokładny wygląd sali oraz potrawy do preferencji Pary Młodej. Dbamy o profesjonalne podejście, które pozwala na zorganizowanie udanej imprezy niezależnie od pory roku. Zapraszamy do zapoznania się z planem naszego ośrodka i samej sali weselnej. To doskonale wyposażone obiekty, pozwalające na zorganizowanie przyjęcia weselnego nawet dla bardzo dużej grupy osób.

Podczas wesela serwujemy tradycyjne polskie dania. Wybór odpowiednich potraw zależy od preferencji Pary Młodej i jej gości. Oferujemy kilka możliwości, dlatego możecie samodzielnie zdecydować się na najlepszą opcję.

Każda Para, która zdecyduje się powierzyć nam organizację swojego wesela, otrzymuje od nas gwarancję następujących usług:

  • tradycyjne przywitanie Pary Młodej chlebem i solą,
  • najwyższej jakości obsługa zarówno w trakcie wesela, jak i poprawin,
  • duży bezpłatny parking,
  • wystrój Sali,
  • nocleg w pokoju dla Nowożeńców,
  • wino dla Młodej Pary czekające w pokoju po zakończonym przyjęciu,
  • możliwość późniejszego wymeldowania,
  • ślubna sesja zdjęciowa w naszym ogrodzie.

 

Udane przyjęcia weselne niezależnie od pory roku

Przyjęcia weselne na terenie naszego ośrodka to najlepszy wybór latem, kiedy to można skorzystać z ogrodu i atrakcji na świeżym powietrzu. Istnieje również opcja zorganizowania ich w trakcie chłodniejszych miesięcy. Wszystko zależy od terminu Waszego ślubu i indywidualnych preferencji. Dysponujemy bowiem doskonale przygotowaną salą, w której można urządzić niepowtarzalne przyjęcie także zimą. Dbamy o dostarczenie wysokiej jakości jedzenia oraz udekorowanie pomieszczenia tak, by trafić w gusta Pary Młodej i jej gości. Wszelkie szczegóły ustalamy odpowiednio wcześnie. Dzięki temu ten bardzo ważny dzień w Waszym życiu przebiega bez najmniejszych komplikacji, a Wy nie musicie martwić się koniecznością organizowania dodatkowych atrakcji dla gości.

 

 

Przywitanie chlebem i solą

MENU WESELNE

  • Powitanie gości weselnych chlebem i solą
  • Toast z szampanem
  • Zupa:
    • rosół z makaronem

 

POTRAWKA: mięso gotowane z kurczaka, roladka drobiowa, marchewka z groszkiem, ryż z białym sosem

 

Danie główne:

  • karkówka duszona po staropolsku,
  • roladka wołowa (boczek, ogórek, cebula ) lub wołowina po bułgarsku w sosie własnym,
  • roladka wieprzowa nadziewana pieczarkami,
  • roladka po staropolsku (boczek, ogórek, cebula),
  • filet drobiowy z szpinakiem i serem,
  • filet drobiowy faszerowany pieczarkami i serem,
  • grillowana pierś z kurczaka zapiekana cebulką, pieczarkami i żółtym serem,
  • de volaille z masłem i pietruszką,
  • szaszłyk marokański,
  • szyszki wieprzowe panierowane w pestkach słonecznika,
  • kotlet szwajcarski (szynka, ser, jajko),
  • kotlet schabowy,
  • kotlet po cygańsku (warzywa, papryka),
  • bitki wieprzowe po góralsku,
  • bitki wieprzowe w sosie słodko-kwaśnym z porem,
  • bitki wieprzowe po francusku,
  • filet w sosie imbirowo-winnym,
  • polędwiczki drobiowe w sosie grzybowym z rozmarynem
  • imperial (ser topiony, pomidor, por),
  • imperial (papryka, ser, kukurydza),
  • imperial (ser, brokuł).

(do wyboru 6 rodzajów)

Dodatki I:

  • ziemniaki z koperkiem,
  • kluski śląskie,
  • pyzy,
  • frytki,
  • sos pieczeniowy.

 

Dodatki II (surówki):

  • z białej kapusty,
  • z pekińskiej kapusty,
  • z marchewki,
  • z selera,
  • buraczki,
  • warzywa.

(do wyboru 3 rodzaje)

Ciasto

Desery:

  • puchar lodowy z owocami sezonowymi i bitą śmietaną,
  • torcik lodowy z owocami, bitą śmietaną i musem.

(do wyboru 1 rodzaj)

Zimne przekąski:

  • półmisek z 5 rodzajami mięs pieczonych własnej produkcji,
  • roladki z szynki z musem chrzanowym i jajkiem.
  • tymbaliki - galaciki drobiowe,
  • pieczywo, masło.

Całość podawana na lustrach w galarecie

 

Sałatki:

  • makaronowa (szynka, ogórek zielony, koperek),
  • grecka,
  • gyros,
  • jarzynowa,
  • brokułowa (szynka, kukurydza, por),
  • capresse (pomidor, ser mozzarella)
  • z tuńczyka (ryż, ogórek konserwowy, czerwona cebula),
  • ryba po grecku,
  • ryba w sosie koperkowym,
  • kurczak w zalewie pomidorowo-warzywnej

(do wyboru 3 rodzaje)

Udziec wieprzowy

  • kapusta zasmażana,
  • ziemniaki pieczone w ziołach lub kopytka zasmażane,
  • sos czosnkowy, musztarda, keczup.

 

Tort weselny

cena w/wagi - do uzgodnienia lub we własnym zakresie

 

Kolacja

  • szaszłyk drobiowy na czerwonym ryżu lub karkówka z grilla z warzywami,
  • żeberka w miodzie lub kąski ze schabu (schab, boczek, pomidor, schab, ser),
  • golonka gotowana na kapuście,
  • chicken strogonow z kluską półfrancuską.

 

Barszcz

Bufet z kawą i herbatą bez limitu

Możliwości zorganizowania

(za dopłatą)

  • oświetlenie LED,
  • ścianka za Parą Młodą,
  • bufet szwedzki (napoje)
  • bufet szwedzki (owoce),
  • candy bar,
  • wiejski stół,
  • czerwony dywan,
  • karoca weselna.

 

Do dyspozycji gości są:

  • plac zabaw,
  • mini ZOO,
  • altany wypoczynkowe z otaczającą zielenią,
  • ciekawe miejsca do spacerowania,

dodatkowo:

  • *Rodzinny Park Rozrywki (zamki dmuchane, basen z łódkami, jeżdżące dinozaury, autka, bumper car, oprowadzani kucem, bryczka, ciuchcia)
  • *sala zabaw.